Himanta, sınırda ateş açmanın nedensiz göründüğünü söylüyor | Guwahati Haberleri

OrumA

Member
Guwahati: Assam kabinesi Salı günü eyalet polisinin gelecekte sivillerle uğraşırken ölümcül silahlar kullanmasını engellemek için talimatlar yayınladı.
Bu, Meghalaya’dan beş köylünün iki eyalet arasındaki sınırda Assam polis personeli tarafından açılan ateş sonucu ölmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Bir Assam orman korucusu da şiddet olaylarında öldürüldü.
Komşusu cinayetler üzerine öfkeyle kaynamaya devam ederken, Assam ayrıca CBI’dan bir tarafta Assam polisi ve orman bekçileri, diğer tarafta Meghalaya köylüleri arasındaki şiddeti soruşturmasını istemeye karar verdi.
Bir adım daha, Başbakan Himanta Biswa Sarma “Ateşin gerekli olduğunu düşünmüyorum ve tahrik edilmiş de görünmüyor” dedi. “Assam polisi itidalli davranabilirdi çünkü beş kişi hayatını kaybetti ve bu hepimiz için iç karartıcı.”
Sarma, olayın iki devlet arasında uzun süredir devam eden sınır anlaşmazlığıyla ilgisi olmadığını açıkça belirtti. “Bu, bir sınır çatışması değil, Meghalaya halkı ile Assam’ın ormanı ve polis personeli arasındaki bir çatışmanın sonucuydu” dedi.
Meghalaya başkanı Conrad Sangma da Salı günü yaptığı açıklamada, şiddetin devam eden sınır müzakereleriyle ilgisi olmadığını söyledi. Ancak genel durumu etkiledi, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.
Kabine kararının bir parçası olarak hükümet, polis ve ormancılık personelinin bu tür durumlarla başa çıkması için kalıcı işletim prosedürleri (SOP’ler) oluşturacak. İlgili tüm polis karakollarını duyarlı hale getirecektir.
Kabine, emekli bir Gauhati Yüksek Mahkeme Yargıcı olan Rumi Phukan’dan olaya yol açan gerçekler ve koşullar hakkında adli soruşturma yürütmesini ve soruşturmayı 60 gün içinde tamamlamasını talep etmeye karar verdi.